Besplatna online pravna podrška

Zbog pandemije COVID-19 češće su situacije diskriminacije i nasilja, sustavi zaštite poput sudskog sustava većim dijelom su obustavljeni, a LGBTI osobe su dodatno izložene brojnim teškoćama, između ostalog, i u području radnog i socijalnog prava.

Iskorak svakodnevno radi na unaprjeđenju sustava pružanja pravne pomoći LGBTI osobama. U sklopu unaprjeđenja sustava pružanja pravne pomoći, ostvarili smo suradnju s odvjetničkim uredom čiji djelatnici imaju posebna znanja u području zaštite ljudskih prava i sloboda.

Odvjetnički ured će u suradnji s udrugom Iskorak pomoći LGBTI osobama koje su bile žrtve nasilja i diskriminacije. Pravna pomoć sastoji se u vidu besplatnog, povjerljivog pravnog savjetovanja za svaki individualni slučaj, te poduzimanja potrebnih pravnih radnji u području našeg djelovanja kako bi se zaustavila svaka daljnja povreda ljudskih i srodnih prava i sloboda LGBTI osoba.

Kako se prijaviti za besplatno pravno savjetovanje?

Prijavu za besplatno savjetovanje potrebno je poslati na e-mail info@iskorak.hr.

U prijavi nam trebaš kratko opisati u čemu se sastoji potreba za pravnom pomoći, te ćemo u najkraćem roku pristupiti rješavanju tvog predmeta i povratno te obavijestiti o raspoloživom terminu savjetovanja. Bitno je da za savjetovanje pripremiš svu raspoloživu dokumentaciju, ukoliko ista postoji, kako bi odvjetnik dobio potpuni uvid u tvoj predmet i tako omogućio bržu i kvalitetniju zaštitu prava.


Što moram znati?

Bilo bi dobro prikupiti sve raspoložive dokaze; od eventualnih liječničkih potvrda i nalaza, do moguće druge dokumentacije koja ukazuje na diskriminaciju ili nasilje. Također je poželjno i pronaći osobe koje mogu potvrditi tvoju priču.

Mogući odlazak na sud ili policiju ne mora biti neugodan. Svjesni smo da zbog nepoznavanja procedure možda sve izgleda zastrašujuće, ali mi ćemo biti s tobom cijelo vrijeme, a možemo zatražiti i podršku sudskog Odjela za organiziranje i pružanje podrške svjedocima i žrtvama.


Za sve dodatne informacije kontaktiraj nas na info@iskorak.hr ili saznaj više na www.iskorak.hr/podrska/pravnik.